Welke investeringen komen in aanmerking voor een groene lening?

Wat zijn nou goede ideeën voor investeringen met een groene lening. We zullen een aantal zaken toelichten, welke de investering waard zijn, en welke sommige gemeenten ook verstaan onder de noemer ‘groene lening’, u kunt hier dus overheidssteun voor krijgen. Wel dient u dit vooraf met de gemeente af te spreken. Dit is niet verplicht, maar wel ‘veilig’, wil u in aanmerking komen voor de overheidssteun voor de groene lening.

Zonnepanelen groene lening

Voor de installatie van zonnepanelen op het dak zult u wel een groene lening krijgen. U krijgt dus niet alleen geld terug toe uw investering, het zal ook schelen in de energierekening. U wordt dan immers uw eigen kleine energiecentrale. U wekt zelf energie op. En na een tijdje zal het de investering waard zijn. Vergeet niet dat u geen verhuisplannen moet hebben, dat zou immers zonde zijn van de investering van de installeren van zonnepanelen op uw huis middels een groene lening.

Nieuwe verwarmingsketel – groene lening

Voor het installeren van een nieuwe verwarmingsketel, oftewel; de vervanging van een oude stookketel, is een investering waarmee u, als u deze investering doet, in aanmerking komt voor een groene lening. Oftewel: overheidssteun! Bedenk wel dat u ook bij deze investering, er goed aan doet om langer in het huis te blijven wonen dan bijvoorbeeld 5 jaar. Deze 5 jaar is maar een getal, maar u wil de investering er wel uit krijgen, en dit gaat des te sneller als de investering aangemerkt wordt als een groene lening!

Isoleren van uw huis, dubbele beglazing is ook een groene lening

Laat u uw huis beter isoleren door middel van bijvoorbeeld dubbele beglazing? Of gaat u de dakisolatie verbeteren, of misschien wel de isolatie in uw vloer? Ook dan kunt u in aanmerking komen voor een groene lening. Dit natuurlijk alleen indien u het bedrag hiervoor wilt lenen. Kijk, eigen vermogen is natuurlijk altijd voordeliger dan een lening afsluiten voor deze energiebesparende investering. Maar het geld dat de groene lening u bespaart is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

 

About admin