Goedkoopste groene lening – voorwaarden

Wat is de goedkoopste groene lening, gaan mensen nu waarschijnlijk denken. Waarom is dit verkeerd? een-groene-lening.be legt het uit.

Goedkoopste groene lening

goedkoopste groene lening

Let wel op, het gaat niet zozeer om de goedkoopste groene lening die je kunt krijgen, maar ook om de beste voordelen. Hoewel die in de gemeente natuurlijk altijd hetzelfde zijn, zul je behalve zonnepanelen ook eens moeten kijken naar isolatie van het huis. Misschien is de isolatie van het huis wel meer nodig dan zonnepanelen. De fiscale voordelen bij de isolatie van het huis zijn echter een stuk minder groot dan de voordelen van een groene lening voor zonnepanelen! Het is maar een voorbeeld van hoe het kan gaan, maar let dus goed op de voordelen.

Voorwaarden groene lening

Let dus niet alleen op de voordelen, maar ook op de voorwaarden van zo’n groene lening. Soms is dit hetzelfde, soms echter niet. Voorwaarden kunnen namelijk ook nadelig zijn. Wie weet stelt de ene soort investering (laten we dan weer even de groene lening voor de zonnepanelen als voorbeeld nemen) een bepaalde eis die de andere (bijvoorbeeld een nieuwe stookketel) niet heeft. Bijvoorbeeld dat de eigenaar voor de volledige looptijd van de lening eigenaar van het huis moet blijven, of dat de investering niet meer dan €6.000 mag zijn, terwijl de investering van de isolatie tot wel €15.000 mag zijn. Meer geld lenen = dan meer voordelen, dus dan kun je toch beter voor de isolatie kiezen.

About admin